Kaamoskamera ry. järjesti 36. Pohjoisen luonnonvalokuvauksen Symposiumin 27. - 29.1.2017 Oulangan tutkimusasemalla.

Osallistujia oli jälleen laajalta alueelta Suomen maalta sekä myös Virosta oli tullut osallistuja tapahtumaan. Todella keväinen sää totuttuun reiluun pakkaskeliin piti maisemia normaalista poikkeavina, mutta eipähän tarvinnut miettiä saadaanko autoja käyntiin parkkipaikalla. Tykyt ovat pudonneet puista ja kelit ovat kuin maaliskuun lopussa konsanaan. No tämä on tällainen talvi.

Tällä kertaa pääesiintyjänä oli Tuomas Heinonen Espoosta. Tuomas opasti meitä kopterikuvauksen saloihin näyttäen mahdollisuuksia, mutta kertoen myös rajoituksista ja haasteista. Tälläkin alalla tuntuu kehitys kulkevan kovaa vauhtia, mutta todella mielenkiintoista ja mahdollisuuksia antavaa on kyseinen harrastus. Lisäksi hän kertoi omasta Lightroom työskentelystään josta moni tuntui saavan hyviä vinkkejä myös omaan työnkulkuun.

Mika Honkalinna Limingasta esitti meille esityksen Kymijoelta Kuertunturille - Kotometsää etsimässä joka sai todella vuolaat kiitokset ja kehut loistavista kuvista sekä tarinan kerronnasta. Täytyy sano, että Mikalla on kuvat ja sanat hallussa!

Perinteinen kuvakisa pidettiin jälleen ja yksittäisen kuvakisan voiton vei Kari Westerholm Paimiosta hienolla Meduusa kuvalla joka on otettu Jurmossa. Olli Immonen Espoosta oli toinen Hiiripöllöllä joka kuvattu Kuusamossa ja Westerholmin Kari sai toisella kuvallaan kolmannen sijan kuvalla Kuningasmerikotkat jotka on kuvattu Hokkaidolla Japanissa.

Kolmen kuvan yhteissarjan vei Kari Westerholm, toinen Tuomas Heinonen ja kolmas Mika Honkalinna.

 

1. Kari Westerholm

1. Kari Westerholm 

 

2. Olli Immonen

2. Olli Immonen

 

3. Kari Westerholm

3. Kari Westerholm

 

4. Aleksi Ollila

4. Aleksi Ollila

 

5. Nils Sundberg

5. Nils Sundberg 

 

6. Tuomas Heinonen

6. Tuomas Heinonen

 

7. Mika Honkalinna

7. Mika Honkalinna

 

8. Tuomas Heinonen

8. Tuomas Heinonen

 

9. Jaakko Ruola

9. Jaakko Ruola

 

10. Hannu Hautala

10. Hannu Hautala 

 

Kiitos kaikille mukavasta ja onnistuneesta tapahtumasta!